• Fred Kruijs gaat OBW aan het einde van dit seizoen verlaten

  3 feb 2018
 • Dinsdag 30 januari, heeft Fred Kruijs spelers, staf en bestuur ingelicht over zijn beslissing om zijn aflopende contract bij OBW niet te verlengen.
  Kruijs, oud eerste elftalspeler en kind van de club, was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van OBW 1.

  Met op dit ogenblik een goede positie op de ranglijst van de derde klasse heeft hij met een zeer jonge spelersgroep samen met assistent-trainer Bas Leferink voorlopig een prima prestatie neergezet.

  Veranderende werkomstandigheden, waarbij Fred regelmatig in het buitenland zal moeten zijn, hebben hem doen besluiten om afscheid te gaan nemen als hoofdtrainer van OBW 1.
  Kruijs: "Vanwege de grote onzekerheid met betrekking tot mijn beschikbaarheid en aanwezigheid, kan ik mijn eerste elftal niet meer de aandacht geven en garanderen die het verdient. Persoonlijk doet het mij veel pijn om zo snel mijn eigen vereniging weer te moeten verlaten, want ik had het heel graag nog een paar jaar vol willen houden. Het beviel me uitstekend".

  Voorzitter Nico Ruikes is teleurgesteld, maar heeft wel begrip voor het besluit van Fred Kruijs: "Als bestuur en Technische Commissie waren wij van plan om het contract met Fred te verlengen. Een paar weken geleden heeft Fred ons geïnformeerd over zijn mogelijk veranderende werkomstandigheden. Dat is nu realiteit geworden. Hij krijgt een mooie kans om zakelijk een grote stap te maken en zo zijn maatschappelijke loopbaan een boost te geven. Die kans kunnen en mogen wij hem niet ontnemen, hoe vervelend dit nu voor ons is".

  OBW gaat de komende tijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Technische Commissie zal snel een profielschets opstellen, waarna de zoektocht geconcretiseerd zal worden.

  Het moge duidelijk zijn dat Kruijs dit lopende seizoen het volledige vertrouwen van het bestuur en Technische Commissie behoudt om de positieve ingezette lijn te continueren.

  Met vriendelijke sportgroeten,

  Nico Ruikes
  Voorzitter Sportvereniging OBW