• Kostbare punten zijn binnen: OBW DS1 – LHC 25 – 21

  18 feb 2018
 • De wedstrijd OBW - LHC was de enige wedstrijd in de hoofdklasse B van deze zondagmiddag.
  Enkele wedstrijden van de zaterdagavond waren zeer verrassend geëindigd, waarbij vooral de top van de hoofdklasse averij had opgelopen.

  OBW - LHC, samen de hekkensluiter van de hoofdklasse, ieder met 7 punten, was in het licht van een mogelijke degradatie, uitermate belangrijk, zeker gezien het zware programma dat OBW te wachten staat.

  LHC begon overdonderend: binnen 4 minuten was de stand 0 - 4 en een debacle dreigde. Nu verliezen zou het begin van de ondergang zijn, dat beseften de dames maar al te goed. Pas na 6 min scoorde Bauke Jansen uit een strafworp tegen, maar LHC schrok daar niet van. Nee, het thuispubliek schrok, want de score liep zo maar op naar 1 - 7.
  Pas bij de stand 2 - 8 begon OBW iets terug te doen. Bauke wist 3 x achter elkaar de keepster te verschalken en 5 - 8 zag er toch iets dragelijker uit. Dan toch weer 2 tegengoals en het werd 5 - 10, waarna OBW tegenstribbelde, weer via Bauke. LHC was echter niet meer in te halen, want ook de dames uit Lemelerveld scoorden regelmatig.
  De ruststand was dan ook 11 - 13 en in de handbalwereld is dan nog alles mogelijk.

  Na de pauze schoot een heel ander OBW uit de startblokken. Was de eerste helft aan OBW-zijde een onewomanshow van Bauke geweest, in de tweede helft excelleerde Annette Oudekerk. Binnen 3 minuten hadden zij en Ellen Oortveld (Dames 3) de stand gelijkgetrokken en na 4 minuten was de stand 14 - 14.
  Vanaf de 5
  de minuut kreeg OBW steeds meer overwicht. Niet dat onze dames uit gingen lopen, want na een OBW-goal werd altijd weer gelijkgemaakt en dat ging zo door tot een kwartier spelen. Annette scoorde 17 - 16 en even was LHC het antwoord kwijt. Dus konden Ellen en Janny ook hun steentje bijdragen en werd de stand naar 20 - 16 opgetrokken. Op dat moment stonden 19 minuten op de klok. LHC stribbelde echter natuurlijk tegen en de buit was nog niet binnen, want ook in de laatste 5 minuten kan van alles goed of fout gaan. Het ging goed: 22 - 18 werd 25 - 18 en dan is met 4 minuten te gaan de pot gewonnen. Dat LHC nog een paar keer scoorde, kon de pret niet meer drukken.

  Het was wel een wedstrijd met enkele opmerkelijke feiten:  voor de pauze Bauke als doelpuntenmachine (8x); na de pauze Annette, 6 keer. Met nog 16 minuten in de 2de helft te gaan was de stand 16 - 16 en Ellen Oortveld, spelend met nr 4, scoorde 4 belangrijke doelpunten vanaf de kop van de cirkel. Zowel OBW als LHC kregen ieder 6 strafworpen. Soms heb je van die wedstrijden.

  Scores: Bauke Jansen 10, Annette Oudekerk 7, Ellen Oortveld 4, Janny Scheers 3 en Daniëlle Slokker 1.