Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Corona Update (19-05-21)

Corona Update (19-05-21)

Vanaf woensdag 19 mei zijn er gelukkig weer een aantal van overheidswege belemmerende maatregelen versoepeld. Laten wij hopen dat dit de voorbode is van de terugkeer naar een open maatschappij, zoals wij deze inmiddels al weer ruim een jaar geleden kenden. Eén van de aanpassingen is dat het voor álle sporters weer mogelijk is om in groepen van maximaal 30 personen buiten te sporten. Let wel op dat de anderhalve-meter regel voor groepen spelers die 27 jaar of ouder zijn, nog altijd wél van toepassing is! Ook zijn de openingstijden van de openbare terrassen verruimd tot 20.00 uur. Daarnaast is in zijn algemeenheid door onze overheid ook gesteld dat de terrassen bij sportkantines ook onder deze noemer vallen en derhalve opengesteld kunnen worden.

De werkgroep Corona en het Algemeen Bestuur hebben de afgelopen dagen intensief overleg gehad over de gevolgen hiervan voor onze sportvereniging, voor OBW.
En om maar gelijk met de bekende deur in het bekende huis te vallen: deze discussie is unaniem gewonnen door onze hoofden, waarbij onze harten het onderspit hebben moeten delven. Wij hebben dan ook besloten om het terras bij onze kantine nog niet open te stellen. Terwijl onze harten allemaal smachten naar die verbondenheid die wij zo graag willen aanjagen. Wat zouden wij graag weer met zijn allen lekker op ons terras samenzitten. Want wij zijn niet voor niets de vereniging waar mensen elkaar ontmoeten!
Maar wij moeten, nu het einde van de beperkingen in zicht komt, vooral goed blijven nadenken en er voor zorgen dat wij straks ook weer als vanouds kunnen genieten op het veld, naast het veld, in ons clubgebouw en op ons terras. Wij willen sowieso onze vereniging niet in diskrediet brengen door het opzoeken van de grenzen van de geldende regels (wat wij overigens wederom met de Gemeente Zevenaar afgestemd hebben).
En juist dat rationeel nadenken heeft geleid tot het voornoemde besluit: ons terras blijft voorlopig nog gesloten.
Natuurlijk zijn er de normale “terrasregels”: om 20.00 uur gesloten, maximaal 2 gasten per tafeltje, maximaal 50 gasten zittend op een stoel op ons terras, geen staanplaatsen en alles op anderhalve meter afstand. Dat zijn allemaal best belemmerende factoren, maar daar is nog overheen te komen. Neemt niet weg dat het ook niet echt uitnodigt om eens lekker samen met je team een consumptie te nuttigen. Dat zal in de praktijk veelal onmogelijk zijn.
De hoofdreden om ons terras nog niet te openen is echter gelegen in het feit dat wij in de huidige situatie geen openbaar terras hebben: buiten sporters en noodzakelijk kader heeft niemand namelijk toegang tot ons sportpark. En die sporters mogen ook alleen maar sporten: zij mogen maximaal 10 minuten voor aanvang van de training of wedstrijd aanwezig zijn en moeten ook weer maximaal 10 minuten na afloop van een onderlinge oefenwedstrijd of training het sportpark verlaten hebben. Dan is het kunnen nuttigen van een consumptie eigenlijk niet reëel. In dat geval kunnen wij er beter voor kiezen om bijvoorbeeld na afloop van een sportactiviteit in het weekend, op een van de terrassen in het centrum van onze stad een consumptie te nuttigen. Daarmee ondersteunen wij onze lokale horecaondernemers (en veelal zijnde sponsoren van OBW) ook nog eens. 
Hopelijk hebben jullie allemaal begrip voor dit besluit, wat natuurlijk indruist tegen ons gevoel. Maar wij willen het óf goed doen, óf (nog) niet doen. En daarom kijken wij reikhalzend uit naar de volgende versoepeling, zodat wij weer als vanouds bij OBW kunnen genieten; op het veld, in de kantine en op ons terras. Maar nu nog even niet op ons terras…

Namens de werkgroep Corona,
Johan, Nico, Niels, Rob en Chris
 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!