• De Sint bracht teleurstellingen

  Rond kwart over twaalf is het op de speelvloer van sporthal Lentemorgen een drukte van belang, vol met tientallen jonges en meisjes in afwachting van de komst van de Goedheiligman, die tegen half uur binnen loopt, vergezeld van twee Zwarte Pieten.

  Na de nodige handjes en welkomstliederen en pepernoten zoekt de Sint de gemakkelijke stoel in het sportcafé op, waar hi een aantal jongen sen meisje bij zich roept. Hij blijkt verrassend goed geïnformeerd. Wie kletsen er zoveel en wie gooit er zo vaak een bal naast?

  OBW DS1 - ESCA DS1
  Maar dat was dan ook het leuke van deze middag.
  Dames 1 had een loodzware opgave tegen ESCA, dat toch niet veel hoger op de ranglijst stond.
  Onze dames liepen vanaf de eerste minuut achter de feiten aan, kwamen wel nog steeds gelijk tot aan de stand 4-4 na 13 minuten. Daarna begon ESCA weg te lopen, een twee doelpunten, maar toch.
  Onze dames scoorden regelmatig tegen, maar dan deed ESCA dat twee keer.
  Zo werd de ruststand 11-13 bereikt en leek nog alles mogelijk. 

  De tweede helft was aanvankelijk voor ESCA dat tot 11-15 uitliep voordat OBW via Bauke iets terug kon doen.
  Toch werd het gat langzaamaan groter tot 15-21,waarna Bauke en Minke iets terug konden doen.
  Helaas had de ESCA-aanval de hele wedstrijd een speelster op de kop van de cirkel staan en daar hadden de keepsters Petra en Ivana meestal geen antwoord op. Ook via de vleugels vielen enkele doelpunten. OBW kreeg een 3-tal strafworpen en die werden stuk voor stuk door Isabelle Meijer verzilverd. Vermeldenswaardig is in ieder geval dat Mara Dukkerhof 2 keer scoorde uit fraai uitgevoerde en razendsnelle breaks.
  Scores: Isabel Meijer 7, Bauke Jansen 6, Minke Jansen 4, Kirsten Boshoven en Mara
  Dukkerhof 2 en Loni Rutjes 1. Helaas 22-25 voor ESCA.

  De scheidsrechter Akbulut floot een uitstekende wedstrijd.

  OBW DA1 - BEVO DA1
  Daarna ging het publiek er eens goed voor zitten want onze A1-meiden zouden tegen middenklasser BEVO de kater wel eens wegspoelen. Na 6 minuten stond het al 0-3, maar dat had de A1 ook tegen Dongen gepresteerd.
  Eindelijk gooide Chenne Isenbugel er 3 achter elkaar zo uit de losse pols in, maar dat deed BEVO ook.
  Het duurde dan ook tot de 17 de minuut voordat Chantal Piepers de stand gelijk kon trekken, 7-7 en OBW trok meteen maar goed door naar 11-7 met o.m. dank aan Minke en Zoë.Via Chantal en Minke werd de
  ruststand 13-11 bereikt.
  Na de pauze was BEVO met vlagen het betere team, scoorde wat breder dan OBW, dat aanvallend vooral teleurstelde.
  Toch bleven onze dames de dans tot aan de 20ste minuut leiden maar werden 2 achter elkaar gemiste strafworpen het team fataal. In de laatste 6 minuten scoorde BEVO 3 keer en werd het onmogelijk geachte toch bewaarheid.
  Deongeslagen status is weg.
  Scores: Chantal Piepers 8, Chenne Isenbugel 4, Minke Jansen 3, Iris Kleinpenning 2, Rianne Brakenhof 1 en Zoë Jansen ieder 1.