• Een onvergetelijke handbalavond A1 en DS1

  OBW A1 - Beekse Fusieclub: 35 - 13 en  OBW - Wesepe: 30 - 27                                               

  Een onvergetelijke avond, in vele opzichten. Eerst waren we getuige van de wedstrijs van OBW A1 tegen Beekse Fusie Club die op de een na laatste plaats bivakkeerde. Dat mocht dus geen wedstrijd worden, die problemen zou oproepen. Dat is ook totaal niet gebeurd. Binnen 55 seconden stond de 2 - 0 al op het bord en de Zuid Limburgsen konden pas na 9 minuten een keer scoren. De ruststand was al een onoverkomelijke stand 20 - 7 en in de tweede helft trok een rustig spelend OVW de stand op naar 35 - 13. Beek liet, als het in de aanval was, de bal bij de cirkel veel te lang rondgaan en na het zoveelste mislukte schot volgden veel snelle breaks van de OBW-aanval en lag de bal weer in de touwen. Dat de eindstand 35 - 13 werd, was niet eens geflatteerd. Als OBW zich overmatig had ingespannen, was de score veel hoger geweest, maar  Zoë Jansen, Minke Jansen en Iris Kleinpenning moesten een kwartier later nog eens bij dames 1 aantreden, dat de punten hard nodig had.

  Scores: Zoë Jansen 7, Rianne Brakenhoff 6, Carlijn Tijdink, Iris Kleinpenning, Veere Reichwein en Chenne Isenbugel ieder 4, Chantal Piepers 3, Marit van Ophuizen 2 en Minke Jansen 1.

  Komende weekeinde staat de zware uitwedstrijd tegen Dongen op het programma.    

  OBW - Wesepe was een wedstrijd, waarin beide teams de punten hard nodig hadden. Hing het zwaard van Damocles 2 maanden geleden nog aan een zijden draadje boven het hoofd van ons eerste team, in de wederostanding werd dat draadje een strohalm en na de overwinning op Wesepe is dat veranderd in een kabeltouw. OBW is van de onderste plaats af al staat het nu gelijk met TVO, waar a.s. weekeinde de uitwedstrijd tegen wordt gespeeld. De rekenaars hebben een simpele klus.

  Beide teams stonden stijf van de spanning en daar kon Wesepe aanvankelijk beter mee omgaan. Binnen 5  minuten prijkte al 0 - 2 op het bord en miste OBW een strafworp. Isabel was de eerste OBW-ster, die het net wist te vinden middels een velddoelpunt en een strafworp. Zo was na 7 minuten de stand 2 -2 en nam Wesepe de touwtjes wat steviger in handen, uitmondend in een 4  -7 stand na ruim een kwartier. Zoë Jansen en  Marike Aaldering kregen ineens vleugels en na een goal van Maike Heinst was  de stand na 27 minuten 11 - 11.  Helaas duurde de eerste helft iets te lang, want de ruststand werd 11 - 13.

  Na de pauze trokken Maike en Isabel (strafworp) de stand binnen 3 minuten gelijk,  maar na 6 minuten keek OBW weer tegen 3 goals achter aan. Vanaf de negende minuut begon OBW in te lopen en na 11 minuten prijkte 18 - 18 op het bord.
  Marieke en de pijlsnelle Zoë (via breaks) waren de daarop volgende minuten van levensbelang en in de Wesepe verdediging sloeg de paniek toe. Het resultaat was een hele serie strafworpen, die Isabel er onberispelijk inknalde.
  Zo’n 5 minuten voor het einde stond al vast wie deze avond de baas was in sporthal Lentemorgen 28 - 22, Felicia en Bauke zorgden voor de laatste 2 goals en kon Wesepe terugspartelen. De punten zijn binnen met dank aan het hele team, dat als leeuwinnen heeft gevochten.

  Scores: Isabel Meijer 12 (10 strafw), Marieke Aaldering 6, Zoë Jansen 4, Maike Heinst, Felicia Peters en Kirsten Boshoven ieder 2 en Mara Dukkerhof en Bauke Jansen ieder 1.

  Wilfried Stevens.