• Met een lach en een traan

  OBW A1 – De Sprint A1  39 - 21

  Wat een luxe om na 3 minuten al met 3-0 voor te staan en dan pas een tegendoelpunt om de oren te krijgen. Daarna  duurt het net geen eeuwigheid voordat De Sprint kan scoren, zodat het na 9 minuten 9-2 is. Dat is gebeurd dank zijn Carlijn die het even op haar heupen kreeg (3x) maar een jongedame steekt er met kop en schouders boven uit. Chantal Piepers vindt liefst 7 keer het net. Rond de10de minuut mislukken twee breaks achter elkaar en wordt nog een doelpunt afgekeurd. Kort voor  de rust komt B-keepster Ilse Smit de plaats van Isa innemen, want over enkele weken dient zij er een keer te staan. De ruststand bedraagt 21-10; die 21 is wel goed, maar de 10 is te hoog. Toch heeft de scheidsrechter na de wedstrijd alle lof voor Isa Ceresa.

  In de 2de helft lijkt OBW iets terug te schakelen, maar de cijfers bewijzen het tegendeel. Het hele team scoort er rustig op los en je kon merken, dat de dames beseften dat de punten binnen waren. Reservekeepster Ilse Smit maakt met enkele fraaie reddingen een betrouwbare indruk en haalt er zelfs een strafworp uit. Het publiek dreigt in slaap te vallen, want  tussen de 8ste en 12de minuut wordt totaal niet gescoord, maar daarna gaat het ineens weer hard. In de laatste 18 minuten scoort OBW nog 11 keer en De Sprint maar 6 keer.

  Scores: Chantal Piepers 9, Carlijn Tijdink 7, Iris Kleinpenning 7, Minke Jansen, Zoë Jansen en Rianne Brakenhoff 4, Chenne Isenbugel 3 en Veere Reichwein 1.

   

  OBW DS1 - Lettele DS1  35 - 26

  Het begin van de wedstrijd OBW - Lettele kenmerkte zich door een regen van doelpunten met Lettele steeds aan de goede kant van de score. OBW antwoordde echter steeds onmiddellijk en zo was na 11 minuten de stad 5-5, meteen daarop gevolgd door de 6-5 van Marije Lemm. Leek er iets moois te  groeien? Toch was Lettele steeds de iets betere en meer complete ploeg, die ieder klein foutje van OBW meteen afstrafte. Wel hadden onze dames 3 keer pech. Dat stonden paal of lat in de weg, maar we zagen ook enkele gemiste kansen en een dito strafworp. De ruststand was 11 – 16 en een voorbode van de einduitslag.

  Ook in de 2de helft dreigde het grote gevaar via de linker vleugel van Lettele. Die kreeg veel te veel vrijheid en ondanks de goede reddingen van Ivana en Petra vlogen er te veel ballen in. In de loop van de 2de helft werd duidelijk, dat Lettele voor dit goed spelende OBW een maatje te groot was. De eindstand maakt dit duidelijk: 26 – 35. De aanval heeft behoorlijk gescoord, maar de verdediging zag er soms niet goed uit.

  Scores: Minke Jansen en Kirsten Boshoven 5, Bauke Jansen en Isabel Meijer 4, Marije Lemm en Mara Dukkerhof 2
  Zoë Jansen, Maaike Heinst, Felicia Peters en Chantal Piepers ieder 1