• Nico Ruikes neemt afscheid op Algemene Ledenvergadering

  Maandagavond 23 september heb ik tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen als voorzitter van sv OBW. Míjn cluppie waar ik al een heel groot deel van mijn leven rondloop: in de jaren 80 jarenlang als leider van de toenmalige B2 en daarna vele jaren als speler in de nodige lagere seniorenteams. Omdat ik in die periode veel in het buitenland heb gewerkt, heb ik me toen afgemeld als lid van OBW. Wist ik toen dat gewoon ondersteunend lid kon blijven… Een tijd later komen er kids, die trek je dus een blauw shirt aan en gaan dus bij OBW voetballen. Dan schreeuw je opeens wat harder dan de andere ouders en word je na een tijdje automatisch leider. Inmiddels zo’n 15 jaar trainer/coach/leider van een aantal jeugdteams en van wat nu OBW 6 is. En de laatste 9 jaar als voorzitter van deze mooie club.  

  De journalist van De Gelderlander vroeg mij of ik er “klaar mee was”. Nee joh, ik vind dit werk hartstikke leuk. Maar ik vind ook dat je de dag vóór moet zijn dat je het wel eens niet meer leuk kunt gaan vinden en niet meer scherp gaat zijn. Daarom hebben we als bestuur maximale zittingstermijnen voor onze bestuurders vastgesteld. Zodaat we weer verder kunnen vernieuwen. Want vernieuwing zorgt voor nieuwe, frisse ideeën en zorgt er voor dat andere mensen opstaan. Daarom zal ik bij OBW bestuurlijk niet meer op de voorgrond treden. Op de achtergrond zal ik het zittende bestuur indien gewenst van dienst blijven zijn. Maar wel op verzoek, want anders ga ik anderen voor de voeten lopen of belemmeren en dat wil ik niet. Het duo Chris van Brero en Erik Lubbers heeft gisteren de bestuurshamer van mij overgenomen. Vooralsnog in een ad-interim rol, maar wie weet hoe dit uiteindelijk uit zal pakken. Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen in deze beide door de wol geverfde mannen en vooral échte OBW’ers. Maar het is dus absoluut géén afscheid voor mij als OBW’er, want OBW is en blijft mijn club waarvoor ik me in blijf zetten. Jullie blijven mij tegenkomen als leider van OBW6, zo nu en dan als scheidsrechter bij wedstrijden van de senioren en de jeugd én als voorzitter van het bestuur van de OmniVereniging OBW (een overigens veel minder belastende en minder invloedrijke rol als die van voorzitter van de voetbalvereniging sv OBW). 

  Gisterenavond hadden we een hele positieve ALV met lekker veel OBW’ers aanwezig. In de laatste 10 jaar hebben we als vereniging nog zoveel leden gehad! OBW is een mooie, gezonde en bloeiende vereniging.  

  Niet alleen in Milaan werd een "Gouden Schoen" uitgereikt, maar ook bij OBW in Zevenaar. Dank je wel bestuurders Suus, Chris, Erik, Martin, Roel en Sander; voor de fijne samenwerking en voor de mooie bos bloemen. Dank je wel Chris voor je oprechte woorden. En gaaf dat ook uit onverwachte hoek een blijk van waardering wordt gegeven: dank je wel Maarten Kuppens namens OBW 5 voor het mooie cadeau. Top dat jullie er met een flink aantal mensen waren. En dank je wel Dennis Versluijs voor het bierpakket en natuurlijk de onvermijdelijke headset J namens “de gezelligste nölclub van de regio”. We hebben best wel eens een keer van mening verschild en dan doet het me goed dat mannen als Rein Meijer, René Jansen en Dennis er zijn en dat stukje waardering uiten. Dank je wel voor je indrukwekkende en pure woorden Jan Jansen; heeft me aangegrepen. 

  Ik wil jullie allemaal waanzinnig bedanken voor de afgelopen 9 jaar. 

  In het begin van mijn termijn dacht ik dat ik door mijn zakelijke kennis en ervaring OBW zou verrijken; aan het einde van mijn termijn realiseer ik mij dat het andersom is: door mijn werk bij OBW is mijn zakelijke én persoonlijke leven verrijkt. Dat klinkt misschien allemaal wat overdreven en emotioneel, maar het is wel zo. In een vereniging kun je mensen namelijk niet simpelweg een opdracht geven om iets te doen. Je moet mensen zien te motiveren, zien te overtuigen, zien te enthousiasmeren en zien te verbinden. Daar leer je als mens heel veel van. Ik heb er ontzettend van genoten dat ik bijna 10 jaar jullie aanvoerder heb mogen zijn. En dat is alleen maar mogelijk geweest omdat jullie mij dat hebben laten doen en, niet te vergeten, omdat ook mijn familie mij dat heeft laten doen.

  Het ga jullie goed! 

  Dank je wel allemaal!

   

  Nico Ruikes