• OBW 1 zat. verpulvert FC Winterswijk

  Zaterdag 7 september stond alweer ons tweede bekerduel op het programma. Dit keer konden we naar het oh zo mooie sportpark van FC Winterswijk om onze kunsten te vertonen. We hadden weer een hoop geblesseerden deze keer en uiteindelijk een selectie van maar 14 man. Ik verdenk een aantal selectiespelers van het faken van blessures om al eerder aan de Grolsch te kunnen in de heerlijke kantine van FC Winterswijk, maar dat terzijde.

  We begonnen met de volgende opstelling: Leon in de goal. Verdediging: Dirk, Maarten V, Celvin en Luc. Middenveld: Sander, Martijn, en Bob. Aanval: Maarten S, Roy en Dimitri. Op de bank zaten dit keer Willem en onze routinier en marathonman Roel Tinneveld. Ook heel fijn dat onze trainer er vandaag een keer bij was; die momenten zijn schaars.
  Onze trouwe vlaggenist leek ook nog een beetje zat van de avond ervoor, want hij wilde aan de verkeerde kant van het veld gaan staan vlaggen. Gelukkig bleek achteraf dat hij weinig tot niets heeft moeten doen. Dan naar de wedstrijd toe.
  In het begin was eigenlijk al heel snel duidelijk dat OBW een maatje te groot was voor dit Winterswijk. De 0-1 liet dan ook niet lang op zich wachten en het was Martijn die de bal door de verdediging heen frommelde en hem in het lege doel kon tikken, een echte Martijn Piek Goal.
  De 0-2 viel niet veel later, na een goede dieptepass op Maarten S (randje buitenspel) kon hij alleen op de keeper af. Maarten nooit zelfzuchtig (behalve in de kroeg) legt de bal panklaar op Dimitri en de 0-2 is een feit.
  OBW bleef domineren en het was wachten op de volgende goal. Roy zat inmiddels te azen op ook zijn goaltje en na een goede inspeelpass van Sander kan hij wegdraaien en schiet de bal koelbloedig in de hoek, 0-3.
  Inmiddels was Luc al gewisseld met een blessure, ik denk dat hij Nout en Ingo op de tribune al zag zitten met een goudgele rakker en ze zo snel mogelijk wou vergezellen. Roel kwam voor Luc en ging centraal spelen, Celvin verhuisde naar de linksbackplaats. Niet veel later komt Celvin op links door en geeft de bal op Dimitri op randje zestien. Een koud kunstje voor Dimitri en de ruststand is 0-4.

  Na een donderspeech van onze trainer in de rust was het doel om lekker te blijven voetballen en vooral die magische 0 te houden voor onze Leon. Kan die thuis ook een keer vertellen dat geen balletje door zijn handen heeft laten glippen.
  De tweede helft hetzelfde spelbeeld. OBW bleef drukken en Winterswijk kon hier niet veel tegen overzetten. De 0-5 kwam na een goede steekpass van Roy op Dimi en deze schoof de bal erg makkelijk binnen. Eén van zijn simpelste hattricks van zijn carrière schat ik zo.
  Vijf minuten erna een pingel voor OBW, Dimitri werd gevloerd. Roy schoot deze pingel gemakkelijk binnen en de 0-6 stond op het ook al zo mooie scorebord in Winterswijk.
  Winterswijk leek het nu even helemaal kwijt en na een slechte terugspeelbal kon Dimitri ook de vierde van de middag aantekenen en zo stond het 0-7 met nog een half uur te gaan. Niek onze trainert vond het tijd voor de echte captain en hij wisselde Dimitri voor Willem die meteen de aanvoerdersband kreeg aangereikt.
  OBW leek een beetje te schrikken hoeveel charisma Willem had met de band en de magische 10 goals leken niet meer haalbaar. Toch wilde één van onze betere spelers nog graag het slotakkoord. Na een afgeslagen bal was het Sander die deze bal heerlijk uit de lucht vol op de slof nam. Hoe kan het ook anders dat deze bal vol in de kruising vliegt, 0-8! Dit was tevens ook de eindstand.

  Een wedstrijd tegen een tegenstander die een maatje te klein was, maar toch gewoon probeerde te blijven voetballen. Onze keeper heeft vrijwel niks te doen gehad. En de verdediging kon vandaag werken aan de opbouw. Toch is het genieten om te zien hoe we als team dit soort potjes oppakken en gewoon door lekker te voetballen een mooie 0-8 op het scorebord kunnen zetten. De ziekenboeg wordt wel steeds voller, maar volgende week kunnen we hopelijk weer beschikken over een aantal sterkhouders. 
  Zaterdag 14 september kunnen we ons plaatsten voor de volgende ronde in de beker door minimaal gelijk te spelen tegen AZSV 3, maar we gaan uiteraard gewoon weer voor de winst!

  Aanvang 12.45. Tot dan!