• OBW 1 zat. zet goede lijn voort

  Zaterdag 5 oktober stond alweer onze derde competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal mochten we reizen naar Druten om aan te treden tegen DIO ’30.
  De ziekenboeg zit inmiddels al aardig vol bij ons sterrenensemble dus we gingen vandaag de drie punten proberen mee te nemen naar Zevenaar met een selectie van slechts 12 man. Maarten Stekelenburg begon uiteraard als enige op de bank. 

  Dan naar de wedstrijd toe. De eerste tien minuten waren enigszins aftastend, maar daarna werd het al snel duidelijk dat dit DIO ’30 niet was opgewassen tegen ons.
  Na een aantal kleine kansjes is het in de zeventiende minuut Martijn Piek die de 0-1 voor zijn rekening neemt. Na een goede actie van Kevin Plasmans op links legt hij de bal klaar voor Martijn die de bal knap binnen tikt. OBW blijft domineren en in de dertigste minuut is het tijd voor het ”kwartiertje” van onze sterspeler van vanmiddag: Kevin Plasmans.
  Na een overtreding op zo’n 25 meter van de goal is het natuurlijk Kevin die er achter gaat staan. De trainer zegt nog dat hij die bal moet voorgeven, maar Kevin heeft zo zijn eigen plannen. Hij krult de bal dan ook schitterend in de bovenhoek en daar is de 0-2, een pareltje van een goal.
  Kevin is de gehele wedstrijd niet te houden en na een combinatie op links is het dan ook Kevin die de bal hard in het dak van het doel schiet, 0-3!
  Dan in de vijfenveertigste minuut een overtreding op één van onze spelers in de zestien. Een ultieme kans voor de 2e(!) hattrick in twee weken voor Kevin. Deze penalty vliegt ook onberispelijk in de bovenhoek en de ruststand is 0-4.
  De wedstrijd is gespeeld en DIO ’30  is de eerste helft misschien één keer in onze zestien geweest. Taak voor ons om de tweede helft de score uit te bouwen.  

  In die tweede helft is het spelbeeld niet heel veel anders. OBW domineert en DIO ‘30 kan er niet veel tegenover zetten.
  Na een goede actie van Luc op links, die de bal kan voorgeven, wordt er wederom een overtreding gemaakt in het strafschopgebied. Penalty nummer 2 is voor Kevin Plasmans en hij schiet de bal opnieuw overtuigend in de bovenhoek, 0-5.
  OBW verslapt hierna een klein beetje en DIO ‘30 begint zo waar kansjes te krijgen. Na een combinatie op het middenveld ligt het achterin bij ons opeens helemaal open en een speler van DIO ‘30 kan, nadat hij eerst op de lat schiet, in de rebound de 1-5 maken.
  Maarten Stekelenburg is er inmiddels ingekomen voor zijn wekelijkse vijftien minuutjes. Na een goede actie van diezelfde Maarten wordt hij gevloerd en daar is penalty nummer 3. Je zou zeggen dat onze sterspeler van vandaag wel eens iemand anders een goal zou gunnen, maar niet is minder waar. Kevin schiet de bal hard op de lat en ook de rebound is niet aan hem besteed.
  OBW krijgt nog wat kleine kansjes maar de eindstand is 1-5.  

  Een makkelijke overwinning vandaag met een toch wel erg krappe selectie. We speelden vandaag  ook weer noodgedwongen in een 4-4-2 opstelling en dat ging naar behoren.
  Ook Celvin speelde vandaag een berenpartij en onze aanvoerder van vandaag ‘’De Spons’’ pakte dit prima op. Tijd dat Roy weer een goal gaat maken, want we wachten allemaal op zijn eerste ster en natuurlijk de bijbehorende kan! 

  zet goede lijn voortVolgende week uit naar Juliana ’31 in Malden en ik hoop dat er dan een aantal spelers weer uit de ziekenboek zijn gekomen! Aanvang 15.00 uur.
  Ik verwacht weer een vol stadion!!