• OBW A1 – Cabooter A1 (35 - 16)

  De laatste competitiewedstrijd van onze A1 werd zondagmiddag in Sporthal Lentemorgen tegen het Venlose Cabooter gespeeld.
  Dat team opende zowaar de score uit een strafworp, maar daarna was het alles wat de klok sloeg OBW.

  Het team kon vrijuit spelen zonder de druk van de afgelopen weken. Dat bleek uit de langzaam oplopende score, na de gelijkmaker door Carlijn Tijdink,  altijd aan de goede kant van de score staand. Via de uitworpen van keepster Isa konden onze jonge meiden regelmatig een snelle break lopen en dat betekende in bijna alle gevallen een doelpunt.
  Voor de Venlose keepster om tureluurs van te worden; zij werd halverwege de tweede helft dan ook gewisseld. De aanval van de Limburgsen liep er soms compleet verloren bij; in de eerste helft wisten onze gasten tussen de 5e en 15e minuut niet te scoren.

  De ruststand was 15 - 9.

  In de tweede helft bleef OBW aanvankelijk nog even vol gas doorgaan. Een aantal breaks voerde de score op en vanuit het veldspel genoten we van enkele zeer fraaie staaltjes handbal. Met name de 30 - 13 was een uiterst fraaie combinatie van Iris en Minke, die voor dat doelpunt tekende.
  De laatste 2 minuten waren voor keepster Isa, die enkele acrobatische toeren verrichtte, waar Epke Zonderland jaloers op zou kunnen worden.. 

  De eindstand van de competitie is misschien teleurstellend, maar als je in september vorig jaar voorspeld zou hebben, dat ons damesteam een serieuze kampioenskandidaat was, zou je waarschijnlijk niet voor vol zijn aangezien.

  Scores:  Iris Kleinpenning 8, Carlijn Tijdink en Rianne Brakenhof ieder 7, Zoë Jansen 6, Minke Jansen 3, Chantal Piepers en Chenne Isenbugel ieder 2.