• OBW A1 een maatje te groot voor A1 V&L

  A1:   OBW – V & L   45 - 16

  De wedstrijd tegen het Limburgse V & L was voor onze A1-dames een walk over. Na 5 minuten al met  5 – 0 voorstaan en pas in de 7de minuut een goal tegenkrijgen, was een start, waar je eigenlijk alleen maar van kunt dromen. Wel moet je even later 6 – 2 slikken, maar als het OBW-schip op stoom is, zie je na 11 minuten een 11 – 3 stand op het bord staan. Eigenlijk is de wedstrijd dan al gespeeld en moeten de jongedames en de scheids het uur vol zien te maken. In de resterende 19 minuten van de 1ste helft bouwde OBW lustig scorend verder naar de ruststand 23 – 5.

  In de 2de helft ging het spel aanvankelijk ‘gewoon’ verder. Nou, ja, wat is gewoon?  OBW veel scorend en heel wat keren via een break; pas na 9 minuten kon V&L iets terugdoen. Op dat moment kwam Veere Reichwein voor de eerste keer in het veld en in de resterende tijd zou ze 2 keer scoren. Het ging er even op lijken dat OBW de monsterscore van 50 doelpunten zou bereiken, maar die vernedering bleef de Limburgsen met enig geluk bespaard. Wel zag hun coach zich genoodzaakt om 10 minuten voor tijd van keepster te wisselen; bij 39 – 11 was de oorspronkelijke goalie murw geschoten. Het is de grootste overwinning van OBW A1 

  De andere wedstrijden van de concurrenten in deze competitie werden allen door PSV, Bevo en Dongen gewonnen, zodat de onderlinge afstand gelijk is gebleven. PSV op 4 punten, Dongen op 5 en Bevo op 7 punten achterstand.

  Scores: Zoë Jansen 9, Iris Kleinpenning en Minke Jansen ieder 8, Chenna Isenbugel en Rianne Brakenhoff ieder 6, Marit van Ophuizen (in plaats van Chantal Pieper) en Carlijn Tijdink ieder 3, Veere Reichwein 2, goed samen voor 45 goals. Het hele team heeft dus gescoord uitgezonderd Isa Ceresa, maar ja, zij is keepster en haar taak is juist het tegenovergestelde. Ze heeft haar taak meer dan uitstekend vervuld.

  Geniet van de foto’s van Lindy van Ingen.

  Wilfried Stevens.