• OBW A1 Kampioen in TOPklasse

  Zondag 16 februari: de dag dat het moest gebeuren voor de A1 jeugd.

  Dit team had nog iets recht te zetten van vorig seizoen.
  In dat seizoen werd het kampioenschap door ongelukkige en niet te voorkomen omstandigheden op een haar na gemist.
  Dat moest dit jaar dus hersteld worden.

  Onze DA1 werd op eigen verzoek in de regionale afdeling West 2 geplaatst.
  Daar zou de tegenstand wellicht wat groter zijn, vertelt coach Marcel Piepers op de donderdagavond tijdens de training. Onze meiden hebben die zwaardere tegenstand niet kunnen ontdekken; wel was het westen iets technischer, aldus de coach. Hij en zijn team kijken vol verwachting uit naar de confrontatie met Veneco Velo uit Barendrecht.

  De heenwedstrijd werd op 1 december met 15 – 31 gewonnen en OBW staat met 28 punten uit 14 wedstrijden met de volle buit een straatlengte voorsprong aan kop.
  Mij schiet al pratende met Marcel Piepers een opmerking te binnen, die één moeder van een van de tegenstanders tegen mij maakte: - Dit team is veel te goed voor de TOP-klasse. Ze horen in de jeugddivisie thuis. Toch een compliment, nietwaar? Als ik dat aan Marcel voorleg, beaamt hij dat. We kunnen daarin meekomen, maar … dan zijn we wel genoodzaakt om kriskras door heel Nederland te reizen.

  Als de wedstrijd door scheidsrechter Heebing wordt aangefloten, zit de tribune gewoon barstensvol. De kleinste jeugd moet met zitplaatsen op de grond genoegen nemen. Het wordt al snel duidelijk, dat OBW bol staat van de spanning, maar dat is natuurlijk geen wonder.
  Veneco wenst zich niet bij de cijfermatige overmacht van onze A1 neer te leggen en start overdonderend.
  OBW pakt de zaken stevig aan dat resulteert in 2 strafworpen binnen de eerste 5 minuten. Nog een gewoon velddoelpunt erbij en OBW mag gaan repareren.
  De eerste 4 doelpunten van OBW komen van de hand van Minke (2 strafworpen) en vanaf de stand 4-4 loopt OBW niet meer achter de feiten aan.
  Pas vanaf de 18e minuut komen onze meiden aan de goede kant van de score en staan die tot aan de rust (11-9) nooit meer af.

  Na de pauze weet Veneco OBW stevig te raken, want binnen 1 minuut is de stand 11-11 en wat later ook 13-13. Ongeluksgetal?

  Daarna krijgen we een periode van om en om scoren, al doet OBW dat iets beter dan Veneco, maar eerlijk is eerlijk: keepster Maartje pakt een paar fraaie ballen.
  Vanaf de stand 14-14 gaat OBW eindelijk afstand nemen, maar mogen Chenne en wat later ook Minke zich in een persoonlijke dekking verheugen.
  Na een klein kwartier is het verschil opgelopen naar 5 doelpunten en geeft Veneco zich nog steeds niet gewonnen. Het is echter wel al duidelijk, dat de volle buit van de competitie binnen bereik is, al mag je bij handbal nooit zeggen dat die al binnen is.

  Eindstand: 26-19.

  Het grote feest is in aantocht, luid klinkt ‘We are the Champions’ en vele knuffels, feestmutjes, snoepkettingen, felicitaties en foto’s zijn het logische gevolg van een spannende wedstrijd.

  Complimenten voor vele mooie en spannende wedstrijden voor Marcel Piepers en zijn team: Minke Jansen (7), Chenne Isenbugel (6), Chantal Piepers (5), Zoë Jansen (3), Iris Kleinpenning (3), Carlijn Tijdink (2), Zoë Wijnschenk, Isa Hubers, Rianne Brakenhoff en keepster Maartje van Wijngaarden.