• VIER OP EEN RIJ …

  Vier maanden geleden DFS – OBW 33 – 24 nu OBW – DFS na 3 overwinningen in de tas 27 – 18, anders gezegd, ons dames 1 heeft een metamorfose ondergaan.

  Het programmablaadje presenteerde een noodoplossing, omdat de A1 in Sittard de punten moest gaan ophalen.
  Mieke Schenning, Annette Oudekerk en Linn Willemsen vertegenwoordigden de oudere garde van weleer en Robin van Pol completeerde het kwartet ‘invallers’.
  In de selectie van DFS ontdekten we onze oud-speelsters Joyce van Veen, die niet van de bank is afgekomen en Janny Scheers, die OBW inderdaad een paar keer pijn deed.
  Zij opende na ruim 4 minuten de score, maar Isabel Meijer trok de stand meteen daarop weer recht.
  De vreugde was echter van korte duur want binnen 2 minuten was de stand 1-3.
  Daarna namen onze vrouwen de regie in handen, maakten 3-3 en het team meende zich de weelde te mogen veroorloven een strafworp te missen. Vervolgens brak een periode van 10 min aan, waarin OBW heerste en mede door een overtalsituatie van 6/4 was de stand na een kwartier 7 – 3. Een veel sterker OBW liep met weinig moeite uit naar de ruststand 16 -9, maar in de handbalwereld is de wedstrijd dan nog echt niet gespeeld.

  Ook na de pauze was DFS de eerste die scoorde, maar die ook de meeste overtredingen maakte rond de cirkel. De scheidsen deelden kwistig strafworpen uit en Mara Dukkerhof en Isabel Meijer zeiden telkens weer beleefd ‘dankjewel’ en een volgend doelpunt stond dan weer op het bord.
  Na 18 min was de stand 24 – 12 en dan wordt het wel duidelijk.
  Jammer dat in de laatste 10 minuten een paar goals onnodig werden weggegeven, maar uiteindelijk mocht dat de pret niet drukken.

  Scores: Isabel Meijer 7, Mara Dukkerhof 6, Annette Oudekerk 4, Kirsten Boshoven 3, Loni Rutjes, Maaike Heinst en Bauke Jansen ieder 2 en Robin van de Pol 1.

  Volgende week Pacelli – OBW (wacht ons een verrassing) en dan 2 uiterst belangrijke wedstrijden tegen Wesepe (thuis) en TVO (uit).

  Wilfried Stevens