• OBW – WHC 22 - 16

  Het heeft veel te lang geduurd, maar eindelijk is de kogel door de kerk, net zo lang als het vandaag veel te lang duurde voordat er werd gescoord!
  De wedstrijd was al ruim 3 min oud, voordat Bauke eindelijk het net vond.
  WHC scoorde tegen, maar via een strafworp van Bauke werd het 2-1, 3-1 via Mara Dukkerhof en 4-1 via Bauke.
  Daarna ging de wedstrijd even op stop, want eerst moest Kirsten worden opgelapt en even later mocht de wonderdokter voor Petra het veld in.
  In de hele eerste helft bleef OBW steeds aan de leidende kant van de score, waarbij Bauke en Zoë Jansen zich onderscheidden. De laatste 1 ½ minuut kenmerkte zich door 3 ballen op paal en lat, allen in het nadeel van OBW. De ruststand was daardoor een benauwde 11-9.

  Na de pauze stond OBW aanvankelijk aan de veilige kant van de score, maar na ruim 10 minuten was de stand gevaarlijk gelijk: 14-14. Petra verliet het doel en Ivana nam haar plaats in. Zij wist heel erg lang haar doel schoon te houden en hier en daar begon het publiek benieuwd te worden of ze de blanco stand vast zou kunnen houden.
  Helaas, jammer van de laatste 3 minuten, want toen de wedstrijd compleet gespeeld was, floten er toch nog twee in.
  Jammer, Ivana.
  Heel opvallend was dus het feit, dat WHC er tussen de 10de en 27ste minuut niet in slaagde te scoren, maar ja, daarom staat er ook een keepster.
  Dat scoren deed OBW wel: 2 x via Bauke, 2x via Minke en Mara knalde er liefst 4 in.
  En hoe: snoeihard vanaf de rechterhoek.

  De eindstand was 22-16, dus een ruime overwinning en de heuglijke vaststelling, dat OBW tot het einde toe gas kon blijven geven en niet de laatste 10 minuten wegzakte, zoals weleens vaker was gebeurd.
  Dat geeft hoop voor de toekomst, want het team is van de hatelijke nul af.

  Vermeldenswaardig is het feit, dat Minke en Zoë Jansen en Chantal Piepers, die ook een aantal speelminuten kreeg, ’s morgens in Venlo ook al een wedstrijd met de A1 hadden gespeeld, overigens met 24-28 gewonnen.

  Scores OBW: Bauke Jansen 6, Mara Dukkerhof 5, Zoë Jansen 4, Minke Jansen, Isabel Meijer en Kirsten Boshoven ieder 2, Chantal Piepers 1, samen 22.

  Gefeliciteerd dames.

 • OBW – WHC 22 - 16