• Samenwerking Vrouwenvoetbal DCS en OBW  Het vrouwenvoetbal zit in de lift. Steeds meer dames en meiden vinden hun weg naar de Zevenaarse voetbalvelden.

  DCS heeft 2 vrouwenteams en 60 meiden die voetballen. Bij OBW voetballen 40 meiden in de jeugd. Voor wat betreft nieuwe leden zijn DCS en OBW in dezelfde Zevenaarse "vijver" aan het vissen.

  Daardoor zien beide verenigingen dat er druk komt te staan op het aantal speelsters per leeftijdsgroep. Soms zijn er te veel speelsters, soms zijn er te weinig.

  Ook komt er een steeds grotere diversiteit voor in de teams; zowel in leeftijd als ook in niveau. Dit alles zet ook een grote druk op de individuele vrijwilligers rondom het vrouwenvoetbal.

  Het is daarom een uitdaging om alle teams voor aanvang van het seizoen weer goed te formeren. Omdat dit niet met een optimaal eindresultaat uitgevoerd kan worden, resulteert dit ook nog eens in een gebrek aan doorgroeimogelijkheden voor de dames. 

  In reactie daarop heeft een aantal mensen van DCS en OBW de koppen bij elkaar gestoken en zich de vraag gesteld of dit nou niet slimmer en effectiever kan.

  Een flink aantal maanden geleden is er een gezamenlijke Werkgroep Meidenvoetbal geformeerd en een tiental mannen en vrouwen van DCS en OBW hebben geconcludeerd dat de genoemde vraag met een volmondig "ja" beantwoord kan worden.

  De KNVB promoot en faciliteert samenwerking op teamniveau. Zonder dat leden wisselen van vereniging kunnen bepaalde teams eigenlijk heel eenvoudig samengevoegd worden onder een SVO, wat staat voor Samenwerking Vrouwen Opleiding. Dinsdag 28 mei jl. heeft dit geresulteerd in een door DCS en OBW ondertekende gezamenlijke aanvraag naar de KNVB, waarin beide verenigingen verzoeken om haar vrouwenvoetbalteams voor de competitie 2019/2020 samen te voegen als SVO. Aankomend seizoen zijn er in ieder geval 2 damesteams en 7 meidenteams die onder de naam SVO DCS/OBW de competitie ingaan. 

  Enkele weken geleden is er een informatieavond geweest voor de dames en de meiden van de beide verenigingen. Daarbij waren ook veel van hun ouders/verzorgers aanwezig. Het enthousiasme en de grote opkomst heeft onze gemaakte keuze voor samenwerking onderbouwd en bekrachtigd. 

  Op deze manier zetten DCS en OBW een belangrijke eerste stap om het vrouwenvoetbal in de Liemers stevig op de kaart te zetten.

  Het doel van de samenwerking is om zoveel mogelijk dames en meiden in de gemeente Zevenaar de mogelijkheid te bieden om op eigen niveau en met leeftijdsgenoten te kunnen voetballen.

  Dit zal leiden tot meer spelvreugde en uiteindelijk ook tot betere prestaties.

  Spelen en trainen zal plaatsvinden op de locaties van DCS en van OBW. Voor wat betreft de kleding willen we een nieuwe, eigen identiteit creëren. 

  Wil jij ook in een gezellig dames- of meidenteam op niveau komen voetballen? Stuur een bericht naar voetbal@OBW.nl of vrouwenvoetbal@svDCS.nl en kom er bij. Iedereen is van harte welkom!

  En weet dat we nu met name op zoek zijn naar speelsters voor onze MO15 en MO13 teams. 

  Wij zijn blij met de daadkracht en langetermijnvisie van de beide besturen van DCS en OBW, die het belang van een toekomstbestendige en goed georganiseerde Liemerse vrouwenvoetbaltak topprioriteit geven.

   

  René van Leeuwen                       
  Voorzitter sv DCS 

  Nico Ruikes
  Voorzitter sv OBW

 • Op de foto ondertekenen de beide voorzitters Nico Ruikes (OBW) en René van Leeuwen (DCS) de aanvraag tot samenwerking voor de KNVB, daarbij gadegeslagen door Haico Möller en Roel Tinneveld namens de Werkgroep Meidenvoetbal.