• Ondanks het slechte weer en het niet meer verplicht “moeten”, vanmiddag toch maar even naar ons tot op heden uitstekend presterende eerste elftal wezen kijken.
  En wat blijkt? Zijn er, als zeker in het begin van de wedstrijd de regen met bakken de hemel uitkomt, zo maar zo’n paar honderd mannen en vrouwen op de been om getuige te zijn van de wedstrijd OBW tegen Ruurlo.
  Gezien de stand zou dit niet zo moeilijk moeten worden voor OBW, maar de plaats op de ranglijst zegt in deze klasse niet zoveel. Dus scherp en fel van start gaan.
  Na een bekeken openingsschuiver van Tieme, onze pupil van de week, trapte OBW weer af in het mooie Prussian Blue shirt, wat perfect in balans was met de Titanium White broeken.
  OBW kon nog geen beroep doen op de van een blessure herstellende sterkhouders Stijn Kruijs en Stan Reichwein, waardoor het middenveld bestond uit Stefan Kaal, Cas Cornelissen en Tijn Polman. Stefan controleerde en knapte veel werk op, Tijn speelde net zoals afgelopen weken wederom een uitstekende wedstrijd en Cas heerste in het centrum. Das een genot om naar te kijken: ijzersterk op de vierkante meter, goed het spel laten variëren, mooie openingen creërend en een snoeihard strak schot. Ik heb Frenkie de Jong al getipt om op Hengelder eens wat inspiratie op te komen doen.
  OBW maakte meteen duidelijk wie er in deze klasse de meeste doelpunten had gemaakt, want na een kwartier spelen was het al 2-0. Eerst werkte Ian de Meijer na gepruts in de achterhoede van onze gasten én na goed doorzetten van Ronald Richter de 1-0 binnen en na een strakke voorzet over links van diezelfde Ronald Richter was het Tijn Polman die torenhoog uitreikend boven zijn directe tegenstander cross de 2-0 inkopte.
  Na een half uur spelen was de regen inmiddels wat minder hard geworden, waardoor Suus besloot om weer naar buiten te komen. “Wil je de 3-0 zien Suus”? Twee seconden later lag de bal weer in het netje:Wouter Gesthuizen tikte à la Klaas-Jan hard en zuiver een voorzet van Richter binnen. Wedstrijd gespeeld.
  Op uitnodiging van Suus samen met Koen Wenting in de rust even een bakje koffie wezen drinken in de bestuurskamer. En zelfs dat kun je vandaag de dag niet eens meer rustig doen, want 14 seconden na het begin van de tweede helft tikte Ian de Meijer zijn tweede binnen. Ik heb er niks van gezien. Koen ook niet, want die was druk aan het kijken of hij weer een sixpack bokbier had gewonnen met de loterij. 4-0 voor OBW. Daarna werd het een verplicht nummer. Ruurlo geloofde het wel en OBW lukte het niet om de score te verdubbelen. Want dat had, kijkend naar het laatste deel van de eerste helft én het laatste deel van de tweede helft eigenlijk wel gemoeten. Ik kan deze wedstrijd niet goed oordelen over onze verdediging, want ze hebben niet zo veel te doen gehad. Mart Reichwein, Robin Verhoeven, Jort Kruis en Sjors Benen waren waar nodig scherp, maakten een sporadische aanval van Ruurlo fysiek ongedaan en zorgden voor de creatieve opbouw. Onze doelman Kevin Uffing had een saaie middag; op een gemiddelde trainingsavond moet hij vaker aan de bak. Uit solidariteit met zijn medespelers is hij zich naderhand toch maar gaan douchen, enkel en alleen omdat hij nat geworden was van de regen.
  En met alle respect en waardering voor de afgelopen seizoen vertrokken spelers, maar het vertrek van de een biedt ook kansen voor een ander. En dat pakken mannen als Wouter Gesthuizen en Ronald Richter uitstekend op. Het collectief is ook gegroeid met mooie pressing (vast afgekeken van OBW6) en strak combinatiespel. Een half uur voor tijd komen nieuwelingen Jochem Westhoff en Sven Wezendonk nog binnen de lijnen. Beiden vallen naadloos in en zijn een welkome aanvulling voor OBW1. Maar het is dus nooit een wedstrijd geweest. De trainer van Ruurlo was na afloop in de bestuurskamer duidelijk: “kansloos verloren, dit is een niveau te hoog voor ons”.
  Gaat lekker mannen, nu met twee benen op de grond blijven staan en de komende potten tegen Lochem, HC’03 en koploper VVG’25 ook weer zien te winnen.
  Maar eerst aanstaande dinsdag om kwart over 8 een oefenpotje voor de Achterhoek Cup tegen Grol. Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen. Nou ja, met die grensrechter dan…
  GO OBW!


  (Foto's door Bianca Richter)