• Beste OBW-leden,

  Na 9,5 jaar zal het voorwoord van deze Update niet meer door Nico Ruikes worden geschreven. Op maandag 23 september 2019 heeft Nico in de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen als voorzitter van OBW. Nico heeft in 9,5 jaar zijn voorzitterstaak op voortreffelijke wijze ingevuld. Eén van de grootste en zichtbare verdienste van Nico is de aanleg van het kunstgrasveld. Daarnaast waren zijn wedstrijdverslagen van OBW 1 plezierig om te lezen. Ook zijn in memoriam stukken bij overleden OBW-leden werden door vele OBW-leden en andere lezers gewaardeerd.

  Vanaf 23 september heeft OBW op ad-interim basis, twee voorzitters. Chris van Brero en Erik Lubbers hebben aangegeven om deze taak tot 1 april 2020 op zich te nemen. In de tussenliggende periode zal geprobeerd worden om een nieuwe, geschikte voorzitter voor OBW te vinden. Mochten er OBW-leden zijn, die geschikte kandidaten weten voor de voorzittersfunctie, dan kunnen zij zich melden bij de huidige interim voorzitters.

  Inmiddels is het seizoen twee maanden aan de gang. We zien een positieve ontwikkeling in het ledental van OBW. Het huidige ledental van OBW is het hoogste in tien jaar tijd. Een belangrijke bijdrage in deze ledenstijging, is de instuif op de eerste zondag van september. Door de enthousiaste uitstraling van de organisatie werd dit een succesvolle morgen, wat uiteindelijk een grote toestroom van nieuwe leden heeft opgeleverd.

  Op sportief gebied heeft OBW 1 een goede start van het seizoen gehad. De mannen van Frank van Kouwen en Bas Leferink hebben met drie zeges, de eerste plaats in hun bekerpoule behaald. In de volgende ronde wacht op zondag 17 november de amateurs van NEC. (1e klasse) Ook in de competitie is de start geweldig geweest. De op papier lastige uitwedstrijden tegen Fc Trias en Doetinchem werden met grote cijfers gewonnen. Tussendoor werd ook de sc Rheden op Sportpark Hengelder aan de zegekar gebonden.

  Ook het nieuwe 1e zaterdagteam is succesvol van start gegaan. Na een eerste plaats bij het Frans van de Zand toernooi in Babberich, werden ook de eerste drie bekerwedstrijden gewonnen. In de volgende ronde speelt het 1e zaterdagteam op zaterdag 16 november tegen ESA. In de competitie behaalt dit team voorlopig wisselende resultaten. Hopelijk kan het team de uitval van Dimitri Vrehe (blessure) en Kevin Plasmans (drie maanden Brazilië) opvangen.

  De samenwerking van het dames/meisjes voetbal tussen OBW en DCS is met ingang van het nieuwe seizoen gestart. Met complete nieuwe tenues in hun eigen kleuren zijn 2 seniorenteams en 6 juniorenteams in de competitie van start gegaan. Met DCS zijn er goede afspraken gemaakt, waardoor de wedstrijden en trainingen goed zijn verdeeld over de accommodaties van OBW en DCS.

  Het ingezette traject met de KNVB over de kernwaarden van OBW is in het nieuwe seizoen voortgezet. Op dinsdag 15 oktober heeft het kernteam alweer de eerste bijeenkomst met Fons van de Logt (vertegenwoordiger KNVB) gehad. In de komende maanden zal de uitkomst van deze bijeenkomsten met de leden worden gedeeld.

  Zoals u wellicht gemerkt heeft, wordt er bij de parkeerplaats van OBW gewerkt. We krijgen naast onze parkeerplaats, een snel fietspad. Ons nieuwe bestuurslid accommodatie, Sander Bekker, houdt hierover nauwe contacten met de gemeente Zevenaar en de uitvoerder. OBW heeft in ieder geval aangegeven dat er tussen pad vanaf parkeerplaats naar de ingang en het snel fietspad, een afscheiding zal moeten komen. Wij houden als bestuur hier “de vinger aan de pols”.

  Binnenkort is weer het jaarlijkse Boerenkool met Worst weekend van OBW. In het weekend van 23/24 november wordt dit weekend weer gehouden, waarbij de opbrengst net als ieder jaar weer naar Kika gaat. Wij zien u graag in dit weekend met een gevulde portemonnee in ons clubgebouw, die u dan weer met een volle buik kunt verlaten.

  Natuurlijk hopen we ook in de andere weekenden te begroeten op ons sportpark.Net als Chris ben ik ook veelvuldig in de weekenden op het Sportpark. Mocht u iets kwijt willen, spreek ons dan gerust aan.

   

  Met vriendelijke sportgroeten,

  Erik Lubbers

  Voorzitter a.i. sv OBW